sunnuntai 18. syyskuuta 2011

- hiushoitoo

Moikka, eli ajattelin kertoo mimmosta juttuu tällä kertaa sit kokeilin. Luin jostain keskustelupalstalta et oliivi/rypsi/kookos/pähkinä ym -öljy tekee hiuksille/päänahalle hyvää ku sitä hieroo tukkaan ja antaa vaikuttaa jonkun aikaa. Ite tein sen virheen et annoin vaikuttaa vaan 15min, vaikka näide juttujen mukaan näin jälkikätee luettuna sen pitäs antaa vaikuttaa 35-45min... :D Enempää ei oo oikee varaa tuota rypsiöljyä läträtä ku menis viimeset siinä sitte, nii jos huomenna menis ostamaa kookosöljyä tai pähkinäöljyä(molemmat jättää kuulema kivan tuoksun hiuksiin). Mutta nii, tein sit näin: 
Pistin erikois rypsiöljyn hiuksiin vaikuttamaan, annoin olla 15min korkeintaan. (huom, olisi pitänyt antaa vaikuttaa 30-45min!!!!)  Sit menin saunaan, annoin siellä vaikuttaa öö, 5 min. Eli kyllä siitä se 20min tuli minkä annoin sen vaikuttaa. Sit suihkuun pesemään pois Lorealin Elvital Color Vive -Shamppoolla. Sit sekotin viel Rypsiöljyä+Loral Elvital Color Vive -hoitoainetta (1dl kuppiin puoli desiä molempia) ja iskin tukkaan. Siinä se sit vaikutti jotain 5min ja pesin pois. Nyt viel sit Loreal Elvital Color Vive -hoitosuihketta hiuksiin, saa nähä onko ne sit iha liimaset nää hiukset... :--D Jos joku tota öljyhoitoa aikoo kokeilla nii ehkä mielummi sit tota kookos -tai pähkinäöljyä kannattaa laittaa koska se lähtee pesussa paremmin. Tietty siin on vähä tarkotus että sitä pienesti jäis tukkaan nii se antaa sellasta kiiltoa, mut liimasuus ei oo varmaa kovin monen mielee :-D Toivottavasti mä en nyt joudu koko loppupäivää pesemään mun tukkaa tästä rypsiöljystä, mut ku tukka on kuiva ni sittenhän sen näkee. :) 

Jos kananmunalla aikoo tehdä semmosen hoitojutun nii löysin sit siitä tälläsen:

5. Kananmuna
Raa`an kananmunan sisältämä lesitiini ei tunkeudu syvälle hiuksiin, vaan jää niiden pinnalle. Kananmunasta ei ole haittaa, mutta ei korvaa halvintakaan hoitoainetta. Jos kananmunaa haluaa käyttää, kannattaa muistaa huuhdella se viileällä vedellä, sillä kuuma vesi tuo ikävän tuoksun hiuksiin. 


Eli siis kananmunaakin voi käyttää koska se antaa kiiltoa, mut toisaalta rypsi,oliivi ym -öljy antaa kiiltoa, sekä hoitaa! 


-essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti